Ngarep > Kabar > Warta industri

Klasifikasi Stacker (1)

2022-02-16

Klasifikasi sakatumpukan(1)
Stacker minangka peralatan inti saka kabeh gudang telung dimensi otomatis. Bisa nggawa barang saka sak panggonan menyang liyane liwat operasi manual, operasi semi-otomatis utawa operasi kanthi otomatis. Iki kalebu pigura, mekanisme lumampah horisontal, mekanisme ngangkat, platform kargo, garpu lan sistem kontrol listrik. Beda karo wangun struktural, ingpenumpuking gudang telung dimensi saiki duwe struktur kolom pindho lan struktur kolom siji.
1. Miturut ana utawa ora ana ril panuntun, bisa dipérang dadi rilpenumpuklan trackless penumpuk
Stacker sing dilacak nuduhake penumpuk sing mlaku ing sadawane trek ing dalan, lan penumpuk tanpa track uga diarani forklift overhead. Peralatan operasi utama sing digunakake ing gudang telung dimensi dilacaktumpukan,tumpukan trackless lan forklift umum.
Miturut dhuwur, bisa dipérang dadi jinis low-rise, tengah-munggah jinis lan dhuwur-munggah jinis
Tingkat rendahpenumpuknduweni dhuwur ngangkat kurang saka 5m, lan utamané digunakake ing pamisah-jinis gudang dhuwur-munggah lan warehouses telung dimensi prasaja; tingkat tengahpenumpuknuduhake penumpuk tingkat dhuwur kanthi dhuwur ngangkat antarane 5m lan 15m. Nuduhake dhuwur ngangkat luwih saka 15m, utamané digunakake ing gudang dhuwur-munggah terpadu. Miturut cara nyopir sing beda, bisa dipérang dadi jinis nyopir ndhuwur, jinis nyopir ngisor lan kombinasi cara nyopir ndhuwur lan ngisor.
Miturut tingkat otomatisasi, bisa dipérang dadi manual, semi-otomatis lan otomatistumpukan. Manual lan semi-otomatistumpukandilengkapi taksi pembalap, lan penumpuk otomatis ora duwe taksi pembalap. Iki dikontrol dening piranti kontrol otomatis, sing bisa nindakake alamat otomatis lan loading lan unloading barang kanthi otomatis.
Miturut macem-macem panggunaan,tumpukan bisa dipérang dadi tumpukan jembatan lan dalantumpukan
Penumpuk jembatan
Jembatanpenumpuknduweni fitur struktur ganda crane lan forklift. Kaya crane, duwe jembatan lan troli slewing. Jembatan kasebut ana ing ndhuwur gudang, lan troli slewing mlaku ing jembatan. Ing wektu sing padha, jembatanpenumpuknduweni ciri struktural forklift, yaiku, nduweni kolom tetep utawa bisa ditarik maneh, lan kolom kasebut dilengkapi garpu utawa piranti picking liyane.
Perlu ana papan tartamtu ing antarane rak lan langit-langit gudang kanggo njamin operasi normal jembatan. Kolom bisa diputer kanggo njamin keluwesan karya. Troli slewing bisa mlaku bolak-balik yen perlu, supaya penumpuk jembatan bisa nglayani pirang-pirang dalan. Numpuk lan njupuk barang ing jembatanpenumpuktemen maujud dening piranti njupuk mlaku ing kolom. Amarga watesan dhuwur kolom, dhuwur kerja saka penumpuk jembatan ora bisa dhuwur banget. Stacker jembatan utamané cocok kanggo gudang medium-span ing ngisor 12m. Jembaré dalan gedhe, sing cocog kanggo nangani lan numpuk bahan sing gedhe banget lan ukurane dawa.
Hand Stacker Electric