Ngarep > Kabar > Warta industri

Apa chain hoist

2022-02-11

A kerekan rantaiyaiku piranti mekanik sing digunakake kanggo ngangkat barang lan peralatan sing abot. Iku kasusun saka katrol disambungake bebarengan dening chain tertutup sing mbentuk daur ulang, kang ndadekake iku gampang kanggo narik karo tangan. Worker wis sawetara pulleys gedhe lan cilik ingkerekan rantai. Ana katrol gedhe lan katrol cilik ing sumbu padha, lan katrol obah kanggo terus mbukak ing Panggonan. Kanggo beban sing diangkat nganggo kerekan rantai, ranté sing ditutup kudu ditarik. Nalika ditarik, katrol gedhe ngeculake rantai luwih akeh tinimbang katrol cilik. Proses munggah pangkat diwiwiti ing kene. Nalika sajarah katrol ora cetha, dikenal yen cara asli digunakake kanggo mindhah obyek abot. Salah siji usaha awal ing sistem katrol karo katrol tetep siji gagal amarga gesekan nyegah gembong kanggo ngowahi. Katrol tali, sing umum digunakake kanggo ngompa banyu saka sumur lan isih digunakake, dianggep minangka penemuan sabanjure. Penemu Yunani Archimedes ing awal abad kaping 3 SM ngrancang desain katrol kanggo narik kapal menyang segara. Iki ditindakake kanthi sistem sheave lan blok khusus sing isih digunakake nganti saiki. Iki penemuan katrol awal mimpin kanggo pangembangankerekan rantais. Ana telung jinis kerekan rantais: pneumatik, manual lan listrik. Kerekan manual lan pneumatik dirancang kanthi gear reduksi, pivots hook, lan swivels. Ditundha saka pancing ndhuwur utawa dening pusher utawa gerobak gear, unit iki mindhah obyek alon lan kanthi ati-ati nalika nggawe pangaturan dhuwur. Beban tambahan kasebut dipasang kanthi apik, saengga bisa tetep jangkar tanpa akeh pengawasan. Hoists chain listrik, ing tangan liyane, umume digunakake kanggo ngangkat beban industri abot. Iki ngidini pangguna narik saka sisih lan vertikal.